Checklist voor gelukkige kat

checklist zindelijke kat

Een kat moet kunnen jagen,bewegen en spelen

Om een kat gelukkig te maken zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Als je deze leefregels van je kat in acht neemt weet je zeker dat je kat blij en gelukkig is. Een kat is van nature een echte jager en is heel nieuwsgierig aangelegd. Een kat die naar buiten kan of mag vind daar genoeg om op te jagen en te spelen. Dat wil nog niet zeggen dat je de kat binnen niet mag verleiden tot leuke spelletjes. Neem daarom iedere dag even de tijd om met je lieve kat te spelen. Blijf hem uitdagen en verzin iedere keer nieuwe spelletjes en koop regelmatig nieuwe speeltjes. zoals:
– speelhengels
– speelballetjes
– een opwindmuis

Een kat moet kunnen schuilen

Een kat wil soms zich even terug kun trekken en echt even alleen zijn. Daarom is het belangrijk dat je wat schuilplekken voor je kat creƫert. Een plek waar het dier veilig is en niet gestoord wordt. Je kunt hiervoor een grote doos gebruiken of een mandje met een wat hogere rand.

Een kat moet afwisseling hebben in voeding

Het is voor katten net als mensen die willen ook niet iedere keer hetzelfde menu voorgeschoteld krijgen. Je geeft de kat natuurlijk iedere dag wel brokjes maar varieer dan wel in verschillende smaken wissel vlees af met vis enz. Ook kun je afwisselen met verschillende soorten snoepjes of snacks. Zo heeft je kat iedere dag weer iets nieuws te ontdekken. Zet ook altijd een bakje water voor je kat neer. Ook al vinden de meeste katten stromend water uit de kraan een stuk interessanter en lekkerder.Je moet ze wel de gelegenhied geven om altijd te kunnen drinken.

Een kat moet kunnen krabben

Een kat moet zijn nagels kunnen scherpen. Het krabben van een kat heeft ook nog een andere functie. Namelijk goede geursignalen afgeven. voor zichzelf en nog een andere reden is het goed kunnen klimmen om als het nodig is een hoge schuilplaats te zoeken.
Zorg dat je kat altijd een goede krabpaal heeft waar deze naar hartenlust aan kan krabben.

Houd de gezondheid van je kat goed in de gaten

Een gezonde kat is een gelukkige blije kat.Check daarom regelmatig onder andere het gebit en de nagels en de vacht van je kat. Dit zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar als je dit van kleins af aan doet als je kat nog een kitten is en er een soort spelletjes van maakt. Dan gaat het vast een stuk beter. Dit geldt overigens ook voor het borstelen van je kat. Door al deze belangrijke punten goed in het oog te houden. Krijg je een hele blije en gelukkige kat.

Vind je dit Leuk ? Deel het !

Sienna

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: